Afbuigende Voorrangsweg | Essentiële Kennis: Adviezen & Info

Afbuigende voorrangsweg

Een afbuigende voorrangsweg is een unieke voorrangsweg. Ook hier kruisen wegen elkaar op een manier die lijkt op een kruispunt. Deze lopen niet rechtdoor; in plaats daarvan buigen ze naar links of rechts.

Afbuigende voorrangsweg betekenis

Een weg die voorrang heeft op een kruispunt en afbuigt in plaats van rechtuit te gaan, staat bekend als een afbuigende voorrangsweg. Dit type weg is te herkennen aan specifieke verkeersborden, zoals het voorrangsweg of voorrangskruispunt bord. Onder deze borden bevinden zich onderborden die aangeven naar welke richting de voorrangsweg afbuigt, ofwel naar links of naar rechts.

Hoe weet je wat een afbuigende voorrangsweg is?

Het verkeersbord voor een afbuigende voorrangsweg wordt gekenmerkt door een rode driehoek. Op het verkeersbord wordt een zwarte pijl of streep gebruikt om aan te geven naar welke kant de weg afbuigt.

Belangrijke verkeersregels bij een afbuigende voorrangsweg

Wanneer je op een afbuigende voorrangsweg rijdt, dien je voorrang te verlenen aan alle bestuurders die het kruispunt benaderen. Als je een afbuigende voorrangsweg nadert en bord B6 ziet, moet je voorrang geven aan alle andere bestuurders die de voorrangsweg volgen of verlaten.

Hoewel je in principe al op de voorrangsweg rijdt, is het altijd raadzaam om je richtingaanwijzer te gebruiken. Hierdoor kunnen andere weggebruikers zien naar welke richting je afbuigt op de afbuigende voorrangsweg.